Hofor har overtaget Amagerværket

Hofor har fra årsskiftet overtaget Amagerværket fra Vattenfall og tager dermed et vigtigt skridt i selskabets strategi for at levere grøn fjernvarme til københavnerne til en fornuftig pris og med højest mulig forsyningssikkerhed.

Amagerværket har skiftet ejer. Siden første januar 2014 har det været forsyningsselskabet Hofor, det tidligere Københavns Energi, som driver det store værk på Amager. Foto: Hofor.

14.01.2014

CSR.dk

Når vi i Hofor har valgt at investere i Amagerværket, skyldes det, at vi som leverandør af fjernvarme til 500.000 københavnere har en forpligtelse over for vores ejere og kunder til at hæve blikket og sikre en konstant og bæredygtig varmeforsyning til København – også langt ud i fremtiden", siger administrerende direktør i Hofor, Lars Therkildsen..

Ved årsskiftet overtog forsyningsselskabet Hofor, det tidligere Københavns Energi, det store værk på Amager. Hofor, der har købt værket af den svenske energikoncern Vattenfall, er dermed igen ejer af kraftvarmeværket, og nu går Hofor i gang med at omstille værket til bæredygtig biomasse, hvilket skal levere et markant bidrag til Københavns plan om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. 

Amagerværket udgør i dag en grundsten i fjernvarmeforsyningen i København og producerer også varme til en række omegnskommuner.

Læs også: Udnyt biomassen intelligent

Selv om nøglen nu er overdraget, og Hofor allerede er i gang med at planlægge omstillingen af værkets blok 3 fra kul til bæredygtig biomasse, så vil der ikke ske nogen ændring i varmeproduktionen fra den ene dag til den anden, fortæller administrerende direktør, Lars Therkildsen. 

”Højeffektiv kraftvarme er en meget væsentlig del af et effektivt energisystem. Gennem grundig planlægning vil vi til gavn for kunderne arbejde for at realisere de synergier, der er ved som stort forsyningsselskab også at eje produktionskapaciteten. En vigtig del af dette arbejde bliver at omlægge værket til en grønnere fremtid uden kul, så københavnerne i løbet af nogle år vil få grøn fjernvarme”, udtaler Lars Therkildsen. 

Læs også: Københavnerne skruer ned for CO2-udledningen

Samtidig understreger Lars Therkildsen, at købet af Amagerværket ikke kommer til at lægge nogen dæmper på Hofors arbejde med planlægningen af fremtidens fleksible energisystem, herunder udviklings- og demonstrationsprojekter inden for udnyttelse af for eksempel geotermi, store varmepumper, varmelagring og solvarme til fjernvarme.

Der er dog tale om teknologier, der kræver yderligere udvikling, før de kan levere en væsentlig del af fjernvarmen, og de indgår derfor i Hofors langsigtede varmeplanlægning.

”Der er ingen tvivl om, at især geotermi og store varmepumper bliver vigtige elementer i fremtidens varmeforsyning, og som landets største fjernvarmeselskab har vi i Hofor påtaget os et ansvar for at medvirke til, at teknologierne modnes yderligere. Endnu mangler vi dog nok konkrete erfaringer til at kunne vælge de rigtige løsninger til anlæg i de størrelser, som er relevante i vores forsyningsområde. Vi er nødt til at sikre os, at de løsninger, vi vælger, i praksis også udviser god økonomi”, slutter Lars Therkildsen.

- JDN

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V