Kan man bygge smukke huse af affald?

Den 29. marts får Building Green i Aarhus besøg af arkitekten Césare Peeren, der bl.a. beskæftiger sig med at forvandle affald til smukke bygninger. Det handler om at lade materialerne bestemme designet og at skaffe dem lokalt.

Hos Superuse Studio lader man materialerne bestemme, hvilken form et design skal have..

22.03.2017

CSR.dk

I næste uge åbner Building Green i Aarhus, og den hollandske arkitekt Césare Peeren vil løfte sløret for, hvordan man kan arbejde med genanvendelse af lokale spildmaterialer i arkitektur såvel som design.

Ifølge Césare drukner vi til daglig i affald, hvorfor diverse materialer altid er lige ved hånden i nærmiljøet. I 1997 stiftede han derfor, sammen med arkitekten Jan Jongert, Superuse Studio med en ambition om at bruge lokale ressourcer og lokal arbejdskraft til deres projekter. Det er sidenhen blevet til  over tyve års pionerarbejde med bæredygtige byggerier.

I modsætning til gængse designprocesser, hvor arkitekterne først finder formen og dernæst materialerne, lader man hos Superuse Studio materialerne bestemme, hvilken form et design skal have.

Læs også: Københavns Kommune vil have mere plastgenanvendelse

”I stedet for at bruge ressourcer, der skal produceres og transporteres, så finder vi vores materialer lokalt. Gennem de sidste 21 år har vi udviklet værktøjer og metoder til at gribe en sådan design- og byggeproces an. Formår du at udnytte materialernes kvaliteter optimalt, er det ikke bare bæredygtigt, så beriger det også hele designet”, siger Césare Peeren, der er blandt en af hovedtalerne på Building Gree

Bæredygtige interesser

Dette kan også ses i virksomhedens arbejde med bl.a. flere familiehuse i Holland, hvor et af husene er opført udelukkende ved at genanvende spildmaterialer.

”Vi begynder altid med at vurdere alle de muligheder og begrænsninger, der er på stedet. Vi kigger på, hvad der findes i industriområderne, om der er nogen nedrivningsplaner i det år, vi skal bygge. Derefter eksperimenterer vi med materialerne for at finde ud af, hvordan de kan indgå i bygningen”, siger Césare Peeren, der også samarbejder med staten i de indledende faser, så der er mulighed for at arbejde uden om begrænsningerne i lovgivningen.

Læs også: Nyt partnerskab vil genanvende byggeaffald til nybyggerier

Ifølge Césare Peeren er vores nuværende økonomiske system den største hæmsko for at skabe en bæredygtig verden, hvorfor han bl.a. foreslår, at vi generelt bør være mere lokalt selvforsynende, og at skattesystemet bør have beskatning på ressourcer i stedet for arbejdskraft, så det fremover vil være billigere at renovere en bygning end bare at rive den ned.

Ud over at skabe genanvendelige og bæredygtige huse i Holland har man også i Kina fået øjnene op for Superuse Studio. I Kina er der nemlig en særlig interesse for cirkulære systemer, fordi ressourcerne er ved at slippe op. Derfor samarbejder Superuse Studio nu med den kinesiske regering om flere fremtidige projekter.

Césare Peerens indlæg ”Superuse, optimally using locally wasted ressources for design” kan høres på Building Green i Aarhus 29. marts kl. 15.00.

- EL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V