10.04.2017  |  Samfund

Hollandske virksomheder: Regeringen skal føre bæredygtig politik

Flere hollandske virksomheder og organisationer appellerer til, at FN's verdenssmål bliver sat på dagsordenen i forbindelse med regeringsdannelsen efter det nylige valg.

Den 4. april appellerede en sammenslutning af 118 hollandske virksomheder, forskningsinstitutter og organisationer, til, at den hollandske regering bør prioritere FN’s verdensmål, også kaldet Sustainable Development Goals (SDGs), når landets nye regering etableres.

Siden er tallet staeget til 276 organisationer, der har skrevet under, og som alle appellerer til, at  forhandlingslederen, Edith Schippers, sikrer, at den førte politik i den kommende regering vil være på linje med FN’s verdensmål:

”Vi – en koalition af virksomheder og sociale virksomheder – kan ikke understrege vigtigheden af verdensmålene nok. De er et redskab til at skabe et bæredygtigt samfund nu og for fremtidige generationer. De er afgørende for vores globale samfund, men de hjælper også Holland på vej til at skabe en sund og robust økonomi”, udtaler Circle Economy, der er en del af de virksomheder, der appellerer til Edith Schippers.

Læs også: FNs Verdensmål gælder også på dansk jord

Konkret foreslår koalitionen tre grundregler: 

  • at alle nye vedtagelser i regeringen skal være tilpasset verdensmålene
  • at regeringen bør reformere skattesystemet fra beskatning af arbejde til ressourcer 
  • at regeringen bør tilbagekalde nedskæringerne på udviklingsbistandsbudgetterne, så udviklingslande kan få en chance for at nå verdensmålene.

Koalitionen påpeger, at ved at prioritere verdensmålene vil det blive mere oplagtt at prioritere emner som overgang til vedvarende energi, (over)produktion og forbrug, fattigdom, sult, sundhed, ulighed og klimaændringer på lokalt, nationalt og globalt plan.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere