I fokus: klimastrategier

Hvad skal en god klimastrategi kunne i dag? Og hvordan kommer man i gang? CSR.dk leder efter svarene. 

Klima, miljø og energi

AGF vil klimakompensere med Folkekirkens Nødhjælp

Som den første klub i 3F Superligaen kommer AGF i fremtiden til at rejse på ansvarlig klasse. En ny aftale med Folkekirkens Nødhjælp skal nu kompensere AGF’s udledning af CO2 fra flyrejser og samtidig støtte verdens fattigste med klimahjælp.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny økologisk risblanding bekæmper madspild og støtter bønder i Cambodja

Folkekirkens Nødhjælp, Salling Group og Nordic Food Partners A/S har i samarbejde lanceret en ny knækrisblanding i anledning af FN’s Internationale Madspildsdag.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Sådan ser den gode klimastrategi ud … foreløbig

Det er krævende, men det er dét, der skal til. En gennemgang af to analyser af klimastrategier, afslører ingredienserne i en klimastrategi, som er relevant i dag. Dog kan man allerede nu se, at kravene kommer til at stige igen.

Klima, miljø og energi

Ny klimaguide skal gøre bønder mere modstandsdygtige over for klimaforandringer

I anledning af World Environment Day den 5. juni udgiver Fairtrade en ny klimaguide. Guiden er baseret på 8.500 bønders erfaringer de seneste tre år. Målet er at ruste flere bønder til effektivt at tilpasse sig og afbøde konsekvenserne af klimaændringer.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bæredygtighed skal ikke være en strategi i sig selv, for strategien skal hvile på bæredygtighed

Det er ikke nok at have en bæredygtighedsstrategi i sig selv. Kun ved at fundere den overordnede strategi på bæredygtighed kan I fremtidssikre forretningen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Et lillebitte vindue står stadig åbent

Det Internationale Energiagentur har lavet en plan for, hvad der skal til, hvis Parisaftalens mål skal nås. Vi kan godt. Men det skal gå meget, meget, meget stærkt. Det er den præmis vi alle skal arbejde ud fra.

Strategi & ledelse

Klimakrav kan blive en god forretning for danske SMV’er

Krav om grøn produktion og øget dokumentation for produkternes klima- og miljøpåvirkning betyder øgede omkostninger for små og mellemstore virksomheder (SMV). Men grebet rigtig an, kan kravene også styrke relationen til kunderne og forbedre markedspositionen.

Klima, miljø og energi

Sådan udarbejder du en klimastrategi

Hvor skal I starte, og hvad skal I have fokus på, hvis I vil implementere en klimastrategi i jeres virksomhed? Her kommer nogle gode råd.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ud med hockeystaven og se at komme i gang!

En rapport fra Ingeniørforeningen IDA og Aalborg Universitet slår fast, at Danmark kan og bør være klimaneutralt på energi og transport allerede i 2045, fordi CO2-udledningernes vækst stadig ikke er stoppet. Den viser også, at det kan lade sig gøre, men det kræver massive investeringer i teknologi - både implementering af kendte og udvikling af nye. Målet kan nås, men kun hvis man holder op med at skubbe handling foran sig.

Klima, miljø og energi

Klimaindsatsen på forsvarsområdet skrues op

Et 14. klimapartnerskab skal undersøge, hvordan grønne teknologiske løsninger kan hjælpe forsvaret. Og dansk erhvervsliv. Og Danmarks forhold til NATO.

Supply chain

Ni anbefalinger til at arbejde med CO2 i leverandørkæden

Udledninger af CO2 vil i mange virksomheder være langt større i leverandørkæden end i virksomhedens egen drift. Men hvordan får man leverandørbasen med på vognen? Det har World Economic Forum og BCG udgivet en rapport om.

Kommunikation

Klimakompetencer skal være interne

Skal virksomhederne fra klimasnak til klimahandling er der brug for kompetenceudvikling. Et nyt tilbud vil sørge for netop dette.

Klima, miljø og energi

CO2-lagring: nødvendigt og potentielt lukrativt

Virksomheder er begyndt at rykke på CO2-lagring, men den nødvendige nationale indsats lader stadig vente på sig.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere