01.11.2021 | Medarbejder
Når en virksomhed vinder et offentligt udbud, skal arbejdsforholdene tjekkes efter. Den kontrol udfører Københavns Kommune nu selv - med stor succes
”Hvis man vil lave sådan en kontrol, der fungerer, er nøglen de fysiske besøg på arbejdspladserne”, siger chef for CSR og jura i Københavns Kommune.
For nyligt afholdte Bygge- Anlægs- og Trækartellet en konference i anledning af, at de netop har udgivet en pjece, der understreger vigtigheden af klausuler i offentlige udbud.
Sådan skriver FAGBLADET 3F.
I en tale på konferencen fremhævedee sekretariatsleder, Gunde Odgaard, kontrolindsatsen i Københavns Kommune som værende velfungerende. Som noget nyt er kommunen nemlig gået over til selv at besøge de arbejdspladser, der har vundet udbud. Det har resulteret i at man har fundet langt flere tilfælde af overtrædelser af de ansattes vilkår. Tallet er gået fra 5,5 procent til hele 84 procent. Overtrædelserne omhandler særligt usikkert arbejdsmiljø, underbetaling og manglende pensionsindbetalinger.
Læs også: Nyt værktøj til proaktivt og systematisk arbejde med psykisk arbejdsmiljø
”Hvis man vil lave sådan en kontrol, der fungerer, er nøglen de fysiske besøg på arbejdspladserne”, siger David Salomonsen, chef for CSR og jura i Københavns Kommune.
Kommunen er i samme forbindelse blevet langt bedre til at spotte de leverandører, der ikke har orden i sagerne – også underleverandørerne. Her sikrer arbejdsklausulerne at alle der arbejder på et offentligt udbud, har ordentlige vilkår – hovedleverandør såvel som underleverandører.
Bygge- Anlægs- og Trækartellet foreslår derfor at alle offentlige udbud indeholder klausuler, der sikrer, at arbejdet foregår på overenskomstmæssige forhold.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Nyt finansieringsprogram skal genopbygge Ukraine grønt
Massive ødelæggelser i Ukraine skaber behov for genopbygning. Nordisk finansieringsinstitution vil hjælpe med at gøre den grøn.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.