0 kommentarer" /> Når en virksomhed vinder et offentligt udbud, skal arbejdsforholdene tjekkes efter. Den kontrol udfører Københavns Kommune nu selv - med stor succes | CSR.dk

01.11.2021  |  Medarbejder

Når en virksomhed vinder et offentligt udbud, skal arbejdsforholdene tjekkes efter. Den kontrol udfører Københavns Kommune nu selv - med stor succes

Hvis man vil lave sådan en kontrol, der fungerer, er nøglen de fysiske besøg på arbejdspladserne”, siger chef for CSR og jura i Københavns Kommune.

0 kommentarer

For nyligt afholdte Bygge- Anlægs- og Trækartellet en konference i anledning af, at de netop har udgivet en pjece, der understreger vigtigheden af klausuler i offentlige udbud.

Sådan skriver FAGBLADET 3F.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I en tale på konferencen fremhævedee sekretariatsleder, Gunde Odgaard, kontrolindsatsen i Københavns Kommune som værende velfungerende. Som noget nyt er kommunen nemlig gået over til selv at besøge de arbejdspladser, der har vundet udbud. Det har resulteret i at man har fundet langt flere tilfælde af overtrædelser af de ansattes vilkår. Tallet er gået fra 5,5 procent til hele 84 procent. Overtrædelserne omhandler særligt usikkert arbejdsmiljø, underbetaling og manglende pensionsindbetalinger.

Læs også: Nyt værktøj til proaktivt og systematisk arbejde med psykisk arbejdsmiljø

”Hvis man vil lave sådan en kontrol, der fungerer, er nøglen de fysiske besøg på arbejdspladserne”, siger David Salomonsen, chef for CSR og jura i Københavns Kommune.

Kommunen er i samme forbindelse blevet langt bedre til at spotte de leverandører, der ikke har orden i sagerne – også underleverandørerne. Her sikrer arbejdsklausulerne at alle der arbejder på et offentligt udbud, har ordentlige vilkår – hovedleverandør såvel som underleverandører.

Bygge- Anlægs- og Trækartellet foreslår derfor at alle offentlige udbud indeholder klausuler, der sikrer, at arbejdet foregår på overenskomstmæssige forhold.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere