30.01.2023  |  Klima, miljø og energi

Nu kan danskerne donere penge til skovrejsningsprojekter

Klimaskovfonden har lanceret en ny standard, der giver mulighed for, at virksomheder og privatpersoner kan donere til nye skovrejsningsprojekter i Danmark.

Du giver et bidrag og vi sikrer, at der bliver plantet skov et sted i Danmark med en garanteret klimaeffekt.

Sådan lyder ambitionen fra Klimaskovfonden, der med afsæt i en ny standard vil få danskerne til at give bidrag til klimaindsatsen, som fonden kan bruge til skovrejsningsprojekter i Danmark.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Arla udfaser den hårdt kritiserede kampagne, hvor produkter markedsføres som CO2-neutrale

Fakta om Klimaskovfondens standard

Ifølge Klimaskovfonden følger standarden international praksis for, hvordan klimaeffekten fra ny skov kan opgøres, bogføres, registerføres og uafhængigt godkendes. Den forholder sig til additionalitet, buffer, lækage, permanens og andre forhold, der gør, at risikoen for, at den forventede CO2-effekt ikke indfinder sig, er minimeret.

Kilde: Klimaskovfonden.

Med en pris på 250 kroner for 29 kvadratmeter skov kan alle være med – privatpersoner, organisationer, små og store virksomheder – så Danmark kan nå Parisaftalens klimamål om et CO2-neutralt samfund senest i 2050, fortæller Poul Erik Lauridsen, direktør i Klimaskovfonden.

”Det er vores klare forventning, at en troværdig standard for at rejse ny skov i Danmark kan aktivere bidrag fra private til den nationale klimaindsats. Hvis vi skal nå Danmarks ambitiøse og bindende mål i forhold til Paris-aftalen, så skal rigtig mange bidrage. Med den nye standard kan vi alle gøre noget. Den mulighed tror vi mange vil gribe,” siger han.

Flere positive effekter
Fonden køber ikke de arealer, som skovene skal rejses på, men giver støtte til private jordejere, kommuner og kirker, der vil stille deres jord til rådighed.

”Vi giver dem en garanti for, at projektet ikke sker uden deres bidrag, at det er såkaldt additionelt, og at træerne er plantet, så klimaeffekten indfinder sig efterhånden som skoven vokser op og fjerner CO2 fra atmosfæren,” siger Poul Erik Lauridsen og tilføjer, at skovrejsning har flere positive synergieffekter.

Læs også: Brancheforening: Træmangel skaber klimaproblemer

Træerne kan være med til at beskytte drikkevand og vandmiljø, understøtte produktion af bæredygtigt tømmer til byggeri, nye rekreative muligheder og ikke mindst gavne biodiversiteten.

”Bidrag fra private vil betyde, at vi får flere penge, vi kan rejse skov for, som alle kan få glæde af. Det bidrager til vores fælles klimamål og kan samtidig også bidrage til regeringens målsætning om 250.000 hektar mere skov i Danmark,” siger direktøren.

De første virksomheder allerede har givet bidrag, blandt andet DSB og Novo Nordisk. Sidstnævnte har doneret nok penge til at rejse 13.200 kvadratmeter skov i Ishøj Kommune, hvilket ifølge Klimaskovfonden vil opfange 400 tons CO2 de næste 100 år.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere