Nu kan danskerne donere penge til skovrejsningsprojekter

Klimaskovfonden har lanceret en ny standard, der giver mulighed for, at virksomheder og privatpersoner kan donere til nye skovrejsningsprojekter i Danmark.

Efter lanceringen af den nye standard har DSB og Novo Nordisk blandt andet doneret penge til skovrejsning. Arkivfoto..

30.01.2023

CSR.dk

Du giver et bidrag og vi sikrer, at der bliver plantet skov et sted i Danmark med en garanteret klimaeffekt.

Sådan lyder ambitionen fra Klimaskovfonden, der med afsæt i en ny standard vil få danskerne til at give bidrag til klimaindsatsen, som fonden kan bruge til skovrejsningsprojekter i Danmark.

Fakta om Klimaskovfondens standard

Ifølge Klimaskovfonden følger standarden international praksis for, hvordan klimaeffekten fra ny skov kan opgøres, bogføres, registerføres og uafhængigt godkendes. Den forholder sig til additionalitet, buffer, lækage, permanens og andre forhold, der gør, at risikoen for, at den forventede CO2-effekt ikke indfinder sig, er minimeret.

Kilde: Klimaskovfonden.

Med en pris på 250 kroner for 29 kvadratmeter skov kan alle være med – privatpersoner, organisationer, små og store virksomheder – så Danmark kan nå Parisaftalens klimamål om et CO2-neutralt samfund senest i 2050, fortæller Poul Erik Lauridsen, direktør i Klimaskovfonden.

”Det er vores klare forventning, at en troværdig standard for at rejse ny skov i Danmark kan aktivere bidrag fra private til den nationale klimaindsats. Hvis vi skal nå Danmarks ambitiøse og bindende mål i forhold til Paris-aftalen, så skal rigtig mange bidrage. Med den nye standard kan vi alle gøre noget. Den mulighed tror vi mange vil gribe,” siger han.

Flere positive effekter
Fonden køber ikke de arealer, som skovene skal rejses på, men giver støtte til private jordejere, kommuner og kirker, der vil stille deres jord til rådighed.

”Vi giver dem en garanti for, at projektet ikke sker uden deres bidrag, at det er såkaldt additionelt, og at træerne er plantet, så klimaeffekten indfinder sig efterhånden som skoven vokser op og fjerner CO2 fra atmosfæren,” siger Poul Erik Lauridsen og tilføjer, at skovrejsning har flere positive synergieffekter.

Læs også: Brancheforening: Træmangel skaber klimaproblemer

Træerne kan være med til at beskytte drikkevand og vandmiljø, understøtte produktion af bæredygtigt tømmer til byggeri, nye rekreative muligheder og ikke mindst gavne biodiversiteten.

”Bidrag fra private vil betyde, at vi får flere penge, vi kan rejse skov for, som alle kan få glæde af. Det bidrager til vores fælles klimamål og kan samtidig også bidrage til regeringens målsætning om 250.000 hektar mere skov i Danmark,” siger direktøren.

De første virksomheder allerede har givet bidrag, blandt andet DSB og Novo Nordisk. Sidstnævnte har doneret nok penge til at rejse 13.200 kvadratmeter skov i Ishøj Kommune, hvilket ifølge Klimaskovfonden vil opfange 400 tons CO2 de næste 100 år.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

04.04.2025Denteks A/S

Sponseret

Bæredygtigt arbejdstøj og linned

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø

PwC Danmark
Webinar
Sustainability Reporting Beyond CSRD

- What and How

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online