11.12.2019 | Kommunikation
Nordeas kunder kan nu aflæse deres CO2-aftryk på mobilen
Nordeas kunder kan nu få et indblik i deres CO2-aftryk via mobilbanken. Formålet er at inspirere til at handle mere klimavenligt.
Nordeas kunder kan kan bruge oplysningerne om deres daglige forbrug til aktivt at mindske eller kompensere for deres CO2-aftryk. Arkivfoto.
Nu kan Nordeas kunder få et indblik i deres personlige CO2-aftryk via mobilen. Det skriver Nordea i en pressemeddelelse.
Læs også: Nu tilbyder Norwegian klimakompensation
”Det er et godt input til de kunder, som ønsker at påvirke klimaet i positiv retning. De kan bruge oplysningerne om deres daglige forbrug til aktivt at mindske eller kompensere for deres CO2-aftryk”, fortæller Mads Skovlund, bankdirektør med ansvar for privatkunder i Nordea Danmark.
Oplysningerne kan findes i Nordea Wallet, som kunderne kan få adgang til via mobilbanken, og er baseret på Åland Index, som er udviklet af Ålandsbanken i Finland.
Indekset giver en cirkaberegning af aftrykket fra varer og tjenesteydelser købt med betalingskort.
Samarbejde om videreudvikling
Ålandsbanken er førende inden for udviklingen af indeks, der beregner og viser det personlige CO2-forbrug.
Planen er, at Nordea i samarbejde med Ålandsbanken fortsat vil videreudvikle løsningen.
Læs også: Banker vil låne grønt til shippingbranchen
” Vores kunder har i flere år kunnet følge, hvordan deres indkøb påvirker miljøet. For at opnå den størst mulige klimaeffekt vil vi gerne samarbejde med alle andre banker og gøre Åland Index tilgængeligt for deres kunder. Vi er meget glade for, at Nordea går forrest ved at bruge vores indeks i deres produkt”, siger Anne‐Maria Salonius, direktør for Ålandsbanken i Finland.
- SMP
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.