Nyt bæredygtighedskodeks fra H&M

Den svenske modegigant H&M har udskiftet sin code of conduct med en ny såkaldt Sustainability Commitment, som alle koncernens samarbejdspartnere og leverandører skal underskrive.

H&M har opdateret deres retningslinjer for samarbejdspartnere og leverandører til en ny Sustainability Commitment, der bl.a. skal sikre ordentlige forhold for de ansatte på koncernens tekstilfabrikker i Bangladesh. Foto: H&M/GMB Akash.

24.02.2016

CSR.dk

H&M har haft en CoC siden 1997 med det formål at gøre selskabets omfattende forsyningskæde mere bæredygtig – ikke mindst i Bangladesh, hvor man får syet størstedelen af sit tøj. I små 20 år har den således været rammen om de krav, H&M har stillet alle sine leverandører og samarbejdspartnere som betingelse for en kontrakt.

Grundlæggende har den fokuseret på arbejdsforhold og miljøhensyn, men fra hovedsædet i Stockholm har H&M noteret sig, at bæredygtighedsagendaen har udviklet sig meget over årene, og derfor er det altså nu tid til en opdatering.

Samme hovedfokus, flere emner
Forholdene for leverandørernes ansatte (under overskriften Healthy Workplaces) og deres påvirkning på miljøet omkring dem (Healthy Ecosystems) er stadig to centrale punkter i den nye commitment, men begge områder er blevet udvidet med nye underpunkter. Derudover er dyrevelfærd (Animal welfare) blevet tilføjet som et tredje – og helt nyt – fokusområde.

De vigtigste fokusområder for H&M er derfor nu:

  • Klare forventninger omkring leveløn (fair living wages)
  • Mere detaljerede forventninger ang. miljømæssig præstation
  • Klare standpunkter i relation til dyrevelfærd i H&M’s værdikæde

Ud over disse punkter omfatter de tre områder også emner som diskrimination, diversitet, organisationsfrihed (herunder retten til at danne fagforening), tvangs- og børnearbejde, klima og luftkvalitet samt affald og genbrug.

Læs også: Ansvar og mangfoldighed i code of conduct fra DBU

Endelig introducerer H&M to forskellige præstationsniveauer i den nye standard: det basale (fundamental) og det videregående (aspirational). På det fundamentale niveau forventer H&M som en selvfølge at alle samarbejdspartnere og leverandører overholder loven, men man vil altså gerne tage et skridt mere og arbejde mod forbedringer på et højere plan. I forlængelse heraf vil man også belønne de forretningspartnere, der yder noget ekstra.

-AK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

01.11.2024Meyers A/S

Sponseret

Meyers støtter Mødrehjælpens Julehjælp fra Valby til Viborg

31.10.2024BSR

Sponseret

Adequate Wages vs. Living Wages: Implementation Guidance for Companies

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

28.10.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Konference skal skabe et fælles sprog for trivsel og tryghed på arbejdspladsen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V