06.03.2020  |  Samfund

Plads til forbedring på Danmarks grønne indsats

Der er i Europa fremgang inden for næsten alle FN’s verdensmål. Danmark modtager ros, men vi kan og skal gøre det bedre – især i forhold til vores skovområder.

EU halter stadig en smule bagud på FN’s verdensmål, når det kommer til landenes grønne indsats.

Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene

Også i Danmark er der plads til forbedring. Det skriver globalnyt.dk.

Det kan udledes af Det Europæiske Semester, som er en årlig vurdering, der tjekker de europæiske landes indsats i forhold til verdensmålene og bæredygtighed efter i sømmene.

Af vurderingen fremgår det, at der er fremgang indenfor næsten alle verdensmålene i EU – især sundhed, fattigdom, og livskvalitet i byer og samfund.

Desværre går det ikke ligeså godt med de grønne mål.

Der er kun begrænset fremgang i anvendelsen af naturressourcer og reduktion af de medfølgende negative konsekvenser for miljøet, konkluderer rapporten.

Danmark få ros
Danmark roses i vurderingen for målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030, og allerede i 2017 kunne vi leve op til 2020-målet om, at 30 procent af landets energiforbrug skal udgøres af vedvarende energi.

Til gengæld er danskernes energiniveau på nuværende tidspunkt steget fire år i træk. De klimaskadelige udledninger per indbygger ligger også højere, end de burde.

Den største udfordring, Danmark står overfor, når det gælder at leve op til FN’s verdensmål, er vores landbrug.

Størstedelen af vores landjord er opdyrket, hvilket resulterer i, at skov udgør en meget lille del af vores samlede landmasse.

Kun 15,6 procent af Danmarks landmasse er dækket af skov. EU-gennemsnittet er 41,6 procent.

Læs også: Spidsen af Ørestad bliver det første boligbyggeri baseret på FN's verdensmål

Derudover er Danmark det land i EU, der har mindst beskyttet natur.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere