Plastindustrien byder NGO’er indenfor i produktionen: Det handler om god kontakt

I december inviterede Plastindustrien en række NGO’er på tur til Lego og Letbek for at få indblik i branchens arbejde med bæredygtig produktion.

Hos Lego diskuterede aktørerne blandt andet, hvordan biomasse kan indgå i produktion af koncernens legeklodser. Arkivfoto..

10.01.2023

CSR.dk

Samarbejde er alfa og omega. Sådan fortæller miljøchef Christina Busk hos brancheorganisationen Plastindustrien om det arbejde, der ligger i at oplyse landets miljøorganisationer om, hvilke bæredygtige overvejelser plastindustriens virksomheder gør sig.

Derfor blev repræsentanter som Danmarks Naturfredningsforening, Plastic Change og Rådet for Grøn Omstilling i december inviteret ind i medlemsvirksomhederne Lego og Letbeks produktionshaller for at få et aktuelt indblik i branchens forsyningskæder.

Læs også: To virksomheder satser på innovativ plastteknologi

”Det er vigtigt, at vi som industri har en god kontakt til miljøorganisationerne, så vi kan arbejde sammen om at løse de store samfundsopgaver, vi har en fælles interesse i. Derfor arrangerede vi turen til Lego og Letbek,” siger Christina Busk.

Alt fra biomasse til CO2-beregner
Turen begyndte i Billund, hvor Ole Hammer, direktør for Legos government- og public affairs- afdeling og Tim Brooks, vicepræsident for gruppens miljøafdeling, svarede på NGO’ernes spørgsmål om alt fra nye og gamle materialer, CO2-aftryk, forsøg med nordamerikanske take-back-løsninger, emballager og generelt om cirkulær økonomi.

Foruden besøg i produktionen og i Legos materialelaboratorium bød turen på en længere diskussion om biomasse som komponent, mulighederne for at genanvende PET i produkter og det nordamerikanske genbrugsprojekt Replay, der ifølge Plastindustrien har indsamlet over 380 ton brugte Legoklodser, der bliver doneret til velgørende formål i USA og Canada.

Læs også: Hos Danfoss skal cirkulær økonomi være det nye sort

Herefter gik turen vestpå mod Letbek. Michael Bayer Thomsen, direktør, og Louise Aagaard Jensen, materialespecialist, gav en tur rundt i produktionen og på deres genanvendelsesfaciliteter.

Miljøorganisationerne havde her mulighed for at få større kendskab til virksomhedens forskellige produkter samt indblik i, hvordan Letbek arbejder med genanvendte materialer.

Til sidst blev repræsentanterne introduceret for Letbeks arbejde med at udvikle deres egen CO2-beregner, som kan give bedre mulighed for at kunne sammenligne materialer og herved designe CO2-effektive produkter.

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

19.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

CSRD integrerer bæredygtighed i strategien

12.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Kærlighed og Kindhest

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

29.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

ESG skal både være målbart og mærkbart

22.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Fra korslagte arme til gode kundedialoger

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V