Plastindustrien byder NGO’er indenfor i produktionen: Det handler om god kontakt

I december inviterede Plastindustrien en række NGO’er på tur til Lego og Letbek for at få indblik i branchens arbejde med bæredygtig produktion.

Hos Lego diskuterede aktørerne blandt andet, hvordan biomasse kan indgå i produktion af koncernens legeklodser. Arkivfoto..

10.01.2023

CSR.dk

Samarbejde er alfa og omega. Sådan fortæller miljøchef Christina Busk hos brancheorganisationen Plastindustrien om det arbejde, der ligger i at oplyse landets miljøorganisationer om, hvilke bæredygtige overvejelser plastindustriens virksomheder gør sig.

Derfor blev repræsentanter som Danmarks Naturfredningsforening, Plastic Change og Rådet for Grøn Omstilling i december inviteret ind i medlemsvirksomhederne Lego og Letbeks produktionshaller for at få et aktuelt indblik i branchens forsyningskæder.

Læs også: To virksomheder satser på innovativ plastteknologi

”Det er vigtigt, at vi som industri har en god kontakt til miljøorganisationerne, så vi kan arbejde sammen om at løse de store samfundsopgaver, vi har en fælles interesse i. Derfor arrangerede vi turen til Lego og Letbek,” siger Christina Busk.

Alt fra biomasse til CO2-beregner
Turen begyndte i Billund, hvor Ole Hammer, direktør for Legos government- og public affairs- afdeling og Tim Brooks, vicepræsident for gruppens miljøafdeling, svarede på NGO’ernes spørgsmål om alt fra nye og gamle materialer, CO2-aftryk, forsøg med nordamerikanske take-back-løsninger, emballager og generelt om cirkulær økonomi.

Foruden besøg i produktionen og i Legos materialelaboratorium bød turen på en længere diskussion om biomasse som komponent, mulighederne for at genanvende PET i produkter og det nordamerikanske genbrugsprojekt Replay, der ifølge Plastindustrien har indsamlet over 380 ton brugte Legoklodser, der bliver doneret til velgørende formål i USA og Canada.

Læs også: Hos Danfoss skal cirkulær økonomi være det nye sort

Herefter gik turen vestpå mod Letbek. Michael Bayer Thomsen, direktør, og Louise Aagaard Jensen, materialespecialist, gav en tur rundt i produktionen og på deres genanvendelsesfaciliteter.

Miljøorganisationerne havde her mulighed for at få større kendskab til virksomhedens forskellige produkter samt indblik i, hvordan Letbek arbejder med genanvendte materialer.

Til sidst blev repræsentanterne introduceret for Letbeks arbejde med at udvikle deres egen CO2-beregner, som kan give bedre mulighed for at kunne sammenligne materialer og herved designe CO2-effektive produkter.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

16.04.2025CSR.dk

Der er meget mere at hente i ansvarlig markedsføring

16.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric anerkendt som nr. 1 inden for liquid cooling

11.04.2025CSR.dk

Klimavenlig kampagne skal få turister til Aarhus

09.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Studentermedhjælper med stærke evner inden for eventafvikling og -koordinering

09.04.2025Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms Gruppen viser fremskridt på alle strategiske bæredygtighedsområder

31.03.2025CSR.dk

ESG-kommunikation med nyt bagtæppe

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

Værdiskabende rapportering: Sådan sikrer I det gode samarbejde

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

5 gode grunde til at fortsætte med ESG

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø