Plastindustrien byder NGO’er indenfor i produktionen: Det handler om god kontakt
I december inviterede Plastindustrien en række NGO’er på tur til Lego og Letbek for at få indblik i branchens arbejde med bæredygtig produktion.
Samarbejde er alfa og omega. Sådan fortæller miljøchef Christina Busk hos brancheorganisationen Plastindustrien om det arbejde, der ligger i at oplyse landets miljøorganisationer om, hvilke bæredygtige overvejelser plastindustriens virksomheder gør sig.
Derfor blev repræsentanter som Danmarks Naturfredningsforening, Plastic Change og Rådet for Grøn Omstilling i december inviteret ind i medlemsvirksomhederne Lego og Letbeks produktionshaller for at få et aktuelt indblik i branchens forsyningskæder.
Læs også: To virksomheder satser på innovativ plastteknologi
”Det er vigtigt, at vi som industri har en god kontakt til miljøorganisationerne, så vi kan arbejde sammen om at løse de store samfundsopgaver, vi har en fælles interesse i. Derfor arrangerede vi turen til Lego og Letbek,” siger Christina Busk.
Alt fra biomasse til CO2-beregner
Turen begyndte i Billund, hvor Ole Hammer, direktør for Legos government- og public affairs- afdeling og Tim Brooks, vicepræsident for gruppens miljøafdeling, svarede på NGO’ernes spørgsmål om alt fra nye og gamle materialer, CO2-aftryk, forsøg med nordamerikanske take-back-løsninger, emballager og generelt om cirkulær økonomi.
Foruden besøg i produktionen og i Legos materialelaboratorium bød turen på en længere diskussion om biomasse som komponent, mulighederne for at genanvende PET i produkter og det nordamerikanske genbrugsprojekt Replay, der ifølge Plastindustrien har indsamlet over 380 ton brugte Legoklodser, der bliver doneret til velgørende formål i USA og Canada.
Læs også: Hos Danfoss skal cirkulær økonomi være det nye sort
Herefter gik turen vestpå mod Letbek. Michael Bayer Thomsen, direktør, og Louise Aagaard Jensen, materialespecialist, gav en tur rundt i produktionen og på deres genanvendelsesfaciliteter.
Miljøorganisationerne havde her mulighed for at få større kendskab til virksomhedens forskellige produkter samt indblik i, hvordan Letbek arbejder med genanvendte materialer.
Til sidst blev repræsentanterne introduceret for Letbeks arbejde med at udvikle deres egen CO2-beregner, som kan give bedre mulighed for at kunne sammenligne materialer og herved designe CO2-effektive produkter.
- HCL