12.04.2016  |  Klima, miljø og energi

Rambøll skal gøre New York skybrudsklar

Danske Rambøll har vundet et klimatilpasningsprojekt i New York City. Projektet kræver grundige beregninger og analyser, men kan i sidste ende beskytte byen mod voldsomme skybrud.

Cloudburst Resiliency Planning Study – Best Practices for Managing Stormwater in a Changing Climate. Intet mindre udgør titlen på et nyt klimaprojekt, der snart skal søsættes i New York City. Og det bliver med danskere ved roret.

Den danske ingeniør-, design- og rådgivningsvirksomhed Rambøll har nemlig vundet et såkaldt ’best practice’-studie, der skal samle og analysere information om klimatilpasning til brug i projektet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Der er tale om et enormt spændende projekt, hvor vi kombinerer vores tekniske og socioøkonomiske kompetencer for at hjælpe New York med at sikre sig bedst muligt mod intensive regnskyl”, siger Christian Nyerup Nielsen, ansvarlig for klimatilpasning hos Rambøll.

Læs også: Københavns Kommune modtager pris for skybrudsplan

Når Rambøll skal rådgive new yorkerne, kan firmaet blandt andet trække på erfaring fra lignende projekter i København. Konsulent i Rambøll Jonathan Leonardsen forklarer, at det er vigtigt at tænke ud af boksen og tage mange forskellige aspekter med i analyserne:

”I mange tilfælde beregner man gevinster og omkostninger ved klimatilpasningsløsninger ud fra et lidt snævert teknisk perspektiv”, siger Jonathan Leonardsen og fortsætter:

”Hvis man også indregner eksempelvis den rekreative værdi af et projekt og den betydning, projektet kan få for boligpriserne i et givent område, får man et mere retvisende billede af projektets værdi. Så ved at involvere flere interessenter og regne på, hvad de får ud af de pågældende løsninger, er der mulighed for at udvikle større og bedre projekter, der tjener flere interesser”.  

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere