06.09.2017  |  Samfund

Regeringen trækker støtten til grønt nationalregnskab

Regeringen har droppet det grønne nationalregnskab på det nye finanslovsudspil. En enormt bekymrende beslutningen, mener Alternativets finansordfører, Josephine Fock.

Regeringen har valgt at stoppe støtten og dermed videreførelsen af det grønne nationalregnskab, skriver Altinget. Det viser sig i det nye finanslovsudspil, hvor der ikke er blevet afsat penge til databanken, som Danmarks Statistik (DST) præsenterede tilbage i april.

I det grønne nationalregnskab samles en lang række data om miljø og naturressourcer, som dermed kan indgå i statistikker og beregninger af f.eks. sammenhænge mellem økonomi og miljø.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ifølge Danmarks Statistik vil regeringens manglende støtte betyde, at miljødatabanken ikke vil blive opdateret og sammenhængende langt sværere at udregne. Og det er ifølge Alternativets finansordfører, Josephine Fock, et stort problem:

”Det er enormt bekymrende, hvis regeringen vil stoppe finansieringen. Det er helt forkert i vores optik”, siger Josephine Fock til Altinget og tilføjer:

”Det er vigtigt, at Danmarks Statistik har mulighed for at fortsætte arbejdet med at skabe et grønt nationalregnskab, så vi kan se, hvordan det går med klimaet og miljøet”.

Læs også: Diktatur har hvidvasket 18 mia. kr. gennem Danske Bank

Da det grønne nationalregnskab blev præsenteret for fem måneder siden, havde Danmarks Statistik brugt cirka to år og 4,5 millioner kroner på at indsamle og etablere databanken. Og selvom arbejdet ifølge Kirstein Wismer, afdelingsdirektør for Økonomisk Statistik i DST, ikke vil være helt spildt, hvis støtten ikke videreføres, vil Danmark tabe internationalt terræn til blandt andre Canada, Holland og Sverige.

”Vi har hele tiden været bagefter i forhold til udviklingen af det her. Men siden vi for tre år siden fik bevillingen, er vi kommet op på niveau. Når vi nu mister bevillingen, bliver dataindsamlingen igen mindre”, siger Kirstein Wismer til Altinget.

Læs også: Nasdaq lancerer pilotprojekt for ESG-rapportering

Dataindsamlingen til det grønne nationalregnskab kommer dog ikke til at gå fuldstændig i stå, selvom regeringen fastholder at droppe den økonomiske støtte. EU har nemlig pålagt medlemslandene at føre regnskab med enkelte dele af den grønne økonomi. Det vil dog være Danmarks Statistiks egen opgave at finde penge i sit budget til at opfylde EU’s krav.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere