15.02.2017 | Klima, miljø og energi
Wefood redder over 100 tons mad fra madspildsdøden
Wefood har i sit først leveår videresolgt over 100 tons overskudsmad og omsat for 1,2 millioner kroner.
Det er snart et år siden, at Folkekirkens Nødhjælp åbnede antimadspilds-konceptet Wefood på Amager, København. Og der er sket meget siden den 22. februar 2016.
Amager-afdelingen blev så stor en succes, at der allerede i november sidste år åbnede endnu en Wefood-afdeling, denne gang på Nørrebro.
Tilsammen har de to butikker solgt mere end 100 tons overskudsmad og opnået en omsætning på 1,2 millioner kroner, skriver Dansk Handelsblad.
”Vi er meget tilfredse. Begge vores butikker kører med driftsoverskud. Der er selvfølgelig en del etableringsomkostninger ved opstart af et supermarked til overskudsmad, og her har mange danskere været gavmilde og hjulpet os med støtte, blandt andet gennem køb af folkeaktier”, siger Wefood-ansvarlig hos Folkekirkens Nødhjælp, Thomas Mølgaard Andersen.
Læs også: Madspildskamp på flere fronter
Netop nu er nødhjælpsorganisationen på udkig efter den rette lokation til den tredje Wefood-butik. Ét er dog sikkert: Det næste skud på stammen skal placeres i Aarhus.
Den første jyske afdeling skal efter planen være klar til kunder i april eller maj.
-CHM
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi
Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.
Klima, miljø og energi

Flere store danske virksomheder erkender, at størstedelen af deres CO2-udledninger ligger udenfor direkte kontrol
I langt de fleste virksomheders tilfælde skal den største mængde CO2-udledning findes i det såkaldte scope 3. “Særligt de små og mellemstore virksomheder er udfordret", udtaler Concitos direktør, Christian Ibsen.
Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år
Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.
Klima, miljø og energi

Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'
Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.