15.02.2017  |  Klima, miljø og energi

Wefood redder over 100 tons mad fra madspildsdøden

Wefood har i sit først leveår videresolgt over 100 tons overskudsmad og omsat for 1,2 millioner kroner.

Det er snart et år siden, at Folkekirkens Nødhjælp åbnede antimadspilds-konceptet Wefood på Amager, København. Og der er sket meget siden den 22. februar 2016.

Amager-afdelingen blev så stor en succes, at der allerede i november sidste år åbnede endnu en Wefood-afdeling, denne gang på Nørrebro.

Tilsammen har de to butikker solgt mere end 100 tons overskudsmad og opnået en omsætning på 1,2 millioner kroner, skriver Dansk Handelsblad.

”Vi er meget tilfredse. Begge vores butikker kører med driftsoverskud. Der er selvfølgelig en del etableringsomkostninger ved opstart af et supermarked til overskudsmad, og her har mange danskere været gavmilde og hjulpet os med støtte, blandt andet gennem køb af folkeaktier”, siger Wefood-ansvarlig hos Folkekirkens Nødhjælp, Thomas Mølgaard Andersen.

Læs også: Madspildskamp på flere fronter

Netop nu er nødhjælpsorganisationen på udkig efter den rette lokation til den tredje Wefood-butik. Ét er dog sikkert: Det næste skud på stammen skal placeres i Aarhus.

Den første jyske afdeling skal efter planen være klar til kunder i april eller maj.  

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere