14.11.2016  |  Klima, miljø og energi

World Alliance for Clean Technologies lanceret i Marrakech

Nyt initiativ vil fremme brugen af grøn teknologi. Solflyver-kongen, Betrand Piccard står i spidsen og FN bakker op.

Det er end ikke fire måneder siden Bertrand Piccard landede sit fly i Abu Dhabi, efter sidste etape i den første rejse jorden rundt i et fly drevet udelukkende af solenergi. Bare for at vise at det kunne gøres. Dengang, sidst i juli, gav det masser af omtale. Men så var der måske heller ikke så meget mere at tale om. 

Forkert, siger Bertrand Piccard, som fredag lancerede the World Alliance for Clean Technologies på COP22’s femte mødedag i Marrakech, Marokko.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Samle gode kræfter

Vi skal kaste os over grøn teknologi, ikke fordi det er øko-logisk, men fordi det er logisk i det hele taget.

Bertrand Piccard

Alliancen vil fremme udbredelsen af det, vi i på dansk ville kalde grønne teknologier. De vil samle iværksættere, virksomheder, institutioner og organisationer der producerer, implementerer eller bakker op om brugen af grøn teknologi, og på baggrund af medlemmernes viden og erfaringer yde hjælp og rådgivning til regeringer, virksomheder og internationale organisationer.

Den grundlæggende idé er, at man med grøn teknologi kan opnå mål man ellers troede var umulige, og tilbyde konkrete løsninger der kan imødekomme mange af udfordringer verdenssamfundet står over for – inklusive klimaforandringer. Det handler om at promovere brugen af ”enhver praktisk løsning som bygger bro mellem miljø og økonomi.

Hvem bliver det?
Både FN’s generalsekretær, klimapanel og en af hovedsponsorerne af turen jorden rundt, Covestro, roste initiativet og kaldte det præcis hvad der er brug for. Men udover et meget udførligt charter og gennemtænkt organisationsstruktur ved man ikke så meget endnu. F.eks. hvem medlemmerne bliver. Vi venter spændt.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere