14.11.2016 | Klima, miljø og energi
World Alliance for Clean Technologies lanceret i Marrakech
Nyt initiativ vil fremme brugen af grøn teknologi. Solflyver-kongen, Betrand Piccard står i spidsen og FN bakker op.
Teamet bag Solar Impulse-projektet, som fik et fly verden rundt på ren solenergi, var forståeligt begejstrede for deres bedrift. Som en direkte udløber af det projekt er World Alliance for Clean Technologies blevet etableret.
Det er end ikke fire måneder siden Bertrand Piccard landede sit fly i Abu Dhabi, efter sidste etape i den første rejse jorden rundt i et fly drevet udelukkende af solenergi. Bare for at vise at det kunne gøres. Dengang, sidst i juli, gav det masser af omtale. Men så var der måske heller ikke så meget mere at tale om.
Forkert, siger Bertrand Piccard, som fredag lancerede the World Alliance for Clean Technologies på COP22’s femte mødedag i Marrakech, Marokko.
Samle gode kræfter
Vi skal kaste os over grøn teknologi, ikke fordi det er øko-logisk, men fordi det er logisk i det hele taget.
Alliancen vil fremme udbredelsen af det, vi i på dansk ville kalde grønne teknologier. De vil samle iværksættere, virksomheder, institutioner og organisationer der producerer, implementerer eller bakker op om brugen af grøn teknologi, og på baggrund af medlemmernes viden og erfaringer yde hjælp og rådgivning til regeringer, virksomheder og internationale organisationer.
Den grundlæggende idé er, at man med grøn teknologi kan opnå mål man ellers troede var umulige, og tilbyde konkrete løsninger der kan imødekomme mange af udfordringer verdenssamfundet står over for – inklusive klimaforandringer. Det handler om at promovere brugen af ”enhver praktisk løsning som bygger bro mellem miljø og økonomi.
Hvem bliver det?
Både FN’s generalsekretær, klimapanel og en af hovedsponsorerne af turen jorden rundt, Covestro, roste initiativet og kaldte det præcis hvad der er brug for. Men udover et meget udførligt charter og gennemtænkt organisationsstruktur ved man ikke så meget endnu. F.eks. hvem medlemmerne bliver. Vi venter spændt.
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.