30.05.2018  |  Klima, miljø og energi

Danish Design Award hylder bæredygtighed

I kategorien Building Markets ved Danish Design Award vandt Copenhagen Towers, som med sin høje bæredygtighedsprofil skaber et nyt marked inden for cirkulær økonomi.

Hvert år hylder Danish Awards danske designløsninger på tværs af landet. Priserne uddeles til designløsninger, der skaber værdi og effekt for samfundet, i industrien og hverdagen.

Læs også: Konference om træ i byggeriet lader bæredygtigheden fylde 

Og ved dette års show gik prisen for Building Markets til byggekoncernen Lendager Group for dets bæredygtige Copenhagen Towers.

Upcycling i højsædet
Lendager Group har med projektet fundet nye innovative løsninger på upcycling af blandt andet genbrugsbeton, affaldstræ og PET-plastflasker, og de har dermed formået at indarbejde genbrugsmaterialer uden at gå på kompromis med æstetik eller kvalitet. 

Anders Lendager, ceo og grundlægger af Lendager Group, er stolt og glad for prisen.

"Det er rigtig stærkt, at vores cirkulære løsninger modtager denne designpris. Prisen betyder, at vi modtager en anerkendelse for at hejse et vigtigt flag for bæredygtighed i det byggede miljø - og det er jeg stolt af. Teamet bag har leveret et utrolig solidt stykke arbejde - og prisen vil gøre sig rigtig godt på kontoret," siger han.

Copenhagen Towers indvendige overflader er beklædt med upcyclede materialer. Materialerne er træaffald fra vinduesrammer, gamle døre, gulve og stilladser er brugt til at skabe moderne vægpaneler, mens gulvet er upcyclet beton med et udtryk, der minder natursten.

Læs også: Genbrug i erhvervsbyggeriet: De store projekter kommer

Ydermere er der anvendt PET-plastflasker, der ved en upcylingsproces har fået nyt liv som akustikplader i loftet. Bygningen har desuden grundvandsbaseret opvarmnings- og nedkølningsanlæg, der reducerer energiforbruget med 90 procent.

- JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere