11.02.2016  |  Samfund

Det emballagefri supermarked kommer til Danmark

Fransk iværksætter er blevet inspireret af sine landsmænd og åbner snart Danmarks første emballagefri supermarked i København.

Økologi og bæredygtighed vinder frem – også blandt supermarkeder. I Frankrig er butikker, der sælger økologiske varer uden emballage ikke længere et særsyn og nu er turen kommet til Danmark.

”Tallene viser, at 90 procent af danskere gerne vil gøre noget ved emballagen, men vi har ikke noget valg”.

Frédéric Hamburger, iværksætteren bag LØS Market.

2016 er nemlig året, hvor det emballagefri løssalgskoncept kommer til København, oplyser TV2 Lorry. Det er den franske iværksætter Frédéric Hamburger, der står bag konceptets danske form og butikken, der bærer navnet LØS Market, får adresse på Vesterbro.

Både bæredygtigt og økologisk
Indkøbskonceptet går meget enkelt ud på at sælge økologiske fødevarer i løssalg og dermed droppe emballagen. Varerne der sælges omfatter tørvarer, frugter, grøntsager, vin, olivenolie, honning og flydende hånd- og husholdningssæbe og de sælges i doseringsbeholdere, som man kender dem fra løssalg af slik.

Læs også: Ny emballage skal mindske madspild

Når man handler i LØS Market kan man vælge at tage sine egne flasker og beholdere med, eller man kan købe glaskrukker og stofposer i butikken. Komposterbare poser vil også være til rådighed – gratis.

Der vil sidst men ikke mindst være et internt pantsystem til rådighed i butikken. Det går ud på, at du kan købe en flaske, bruge den og så bytte den til en ny, når du næste gang kommer ned i butikken. De brugte flasker bliver vasket af LØS Market.

Danskerne vil gerne – men kan ikke
Frédéric Hamburger kom til Danmark i år 1998. Om idéen til at åbne et grønnere supermarked siger han til TV2 Lorry:

”Jeg fik inspiration fra Frankrig, hvor løssalget er meget, meget udbredt. Jeg er specifikt inspireret af Biocoop 21, som er en lille butik i Paris, og den franske kæde Day by Day. Den er i rivende udvikling. Kæden har åbnet fem butikker i 2015, og nu åbner de 32 butikker i 2016”, siger Frédéric Hamburger.

Iværksætteren er ikke i tvivl om, at der også er et marked for den slags butikker i Danmark. Han mener tværtimod at danskerne er vilde med økologi og trætte af emballage:

”Tallene viser, at 90 procent af danskere gerne vil gøre noget ved emballagen, men vi har ikke noget valg”, siger han og fortsætter:

”12,8 procent af danskerne er overbeviste økologer. Potentielt er der 8000 mennesker på Vesterbro, der er klar til kun at købe økologisk (…). Jeg har regnet på det, og vi skal have 90 kunder, der alle køber for 82 kroner, hver dag, for at det kan løbe rundt. Det er en del, men ud fra folks reaktioner – også på sociale medier – er jeg meget optimistisk”, fortæller Frédéric Hamburger TV2 Lorry.

Læs også: Økologi på Roskilde Festival

Læs mere om LØS Market her.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere