26.02.2021  |  Medarbejder

En femtedel af kvinderne i ingeniør-branchen har oplevet seksuelt krænkende adfærd indenfor det seneste år

Det kalder på handling, mener formanden i ingeniørernes fagforening IDA.

Fagforening IDA for ingeniører og andre faggrupper med relation til teknologi eller teknik, har netop lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer, der havde til formål at kortlægge omfanget af seksuelt krænkende adfærd i branchen.

Ud af de 1.633 kvindelige og 1.146 mandlige respondenter svarer 21 procent af kvinderne, at de indenfor det seneste år har oplevet seksuelt krænkende adfærd på arbejdspladsen. For mændene er tallet seks procent.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den krænkende adfærd finder oftest sted mellem kolleger og i 70 procent af de tilfælde, hvor en kvinde krænkes af en mand, er manden ældre end kvinden.

Læs også: Kvinder søger væk fra de uafhængige advokatkontorer. "Et samfundsmæssigt problem", udtaler formanden for Advokatrådet

Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA er overrasket over omfanget af krænkelser.

” Jeg havde ikke forestillet mig, at så mange medlemmer har oplevet seksuelt krænkende adfærd på jobbet indenfor det seneste år. Én sag er én sag for mange, og nu hvor vi får kortlagt omfanget og kan påvise, at der er et stort problem, så kan vi forhåbentlig også få fjernet den modstand, der er overfor folk, der stiller sig frem og fortæller om krænkende oplevelser”, siger han.

Thomas Damkjær Petersen mener, at det helt konkret handler om, at man på arbejdspladserne får lavet en kulturændring, så det står klart for enhver, at krænkende adfærd er uacceptabelt og har konsekvenser.

Det kræver at både ledere og tillidsvalgte bliver uddannet i at håndtere og forebygge krænkelser.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere