31.10.2016  |  Samfund

Erhvervsledere skal rådgive regeringen om cirkulær økonomi

Frem til sommeren 2017 skal en række erhvervsledere hjælpe regeringen med at styrke arbejdet med cirkulær økonomi. Formålet er at øge virksomhedernes indtjeningsmuligheder, minimere miljøpåvirkningen og fremme en bedre anvendelse af ressourcerne.

Regeringen vil sætte skub i den cirkulære økonomi og har derfor nedsat et såkaldt Advisory Board, som frem til sommeren 2017 skal give gode råd og anbefalinger, der kan understøtte dansk erhvervslivs omstilling til cirkulær økonomi.

Rådet består af 12 erhvervsledere med Flemming Besenbacher, som er formand for Carlsbergs Bestyrelse, som formand, og målet er gennem cirkulær økonomi at bidrage til bedre recirkulering af materialer og øget genanvendelse, hvilket kan styrke væksten og give gevinster for miljø og klimaet.

Læs også: Cirkulære tanker fra bæredygtige brands

”Cirkulær økonomi bliver kun en succes, hvis virksomhederne selv tager udfordringen op og griber mulighederne. Virksomhedernes produkter skal i højere grad kunne repareres, genbruges og genanvendes til nye varer. Cirkulær økonomi skaber nye indtjeningsmuligheder og forbedrer konkurrenceevnen, samtidig med at det kommer miljøet til gode”, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Gode vækstmuligheder
Flere analyser viser, at der kan være gode vækstmuligheder i den cirkulære økonomi – også for de danske virksomheder.

De 12 erhvervsledere i regeringens Advisory Board:

 • Flemming Besenbacher, Bestyrelsesformand, Carlsberg A/S og Carlsbergfondet
 • Anders Byriel, CEO, Kvadrat
 • Christian B. S. Christensen, CEO, Solum Gruppen
 • Franz Cuculiza, CEO, Aage Vestergaard
 • Matias Møl Dalsgaard, CEO GoMore
 • Pernille Blach Hansen, Senior Director for Environmental Product Innovation, LEGO
 • Aja Guldhammer Henderson, CEO, Reshopper
 • Kasper Guldager Jensen, CEO GXN
 • Mik Kristensen, CEO, Nykredit Leasing
 • Martin Petersen, CEO, EcoXpac
 • Jais Valeur, CEO, Danish Crown.
 • Jeanett Vikkelsøe, CCO/CSO, Marius Pedersen

”Regeringen ønsker, at Danmark fremover skal stå stærkt i den internationale konkurrence, og vi ønsker at skabe de bedst mulige rammer for at understøtte danske virksomheders omstilling til en cirkulær økonomi”, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Læs også: Ny bog om cirkulært byggeri

De udpegede erhvervsledere (se faktaboks) har en bred viden og erfaring med de barrierer og muligheder, virksomheder bliver mødt af i omstillingen til en mere cirkulær økonomi. Lederne skal mødes fire gange i 2016 og 2017.

Regeringens udspil om cirkulær økonomi går desuden fint i spænd med EU-kommissionens handlingsplan for selvsamme emne, som de europæiske miljøministre i juni måned blev enige om at støtte, skriver Erhvervsstyrelsen i sin pressemeddelelse.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere