06.02.2015  |  Klima, miljø og energi

Hvidovre Hospital og Siemens indleder renoveringssamarbejde

Når Hvidovre Hospital de kommende år skal have energioptimeret sine hospitalsbygninger, bliver det med Siemens som partner. De to virksomheder har indgået et ESCO-samarbejde, som betyder, at Siemens betaler regningen.

Hvidovre Hospital skal inden for de kommende år have renoveret cirka 250.000 kvadratmeter hospitalsbygninger. I den forbindelse har Siemens vundet opgaven med at planlægge og gennemføre den omfattende energirenovering af vestegnshospitalet i et såkaldt ESCO-samarbejde.

Læs også: Flere virksomheder har fået øjenene op for energirenovering

Samarbejdet med en privat virksomhed er sat i verden af Regionsrådet i Region Hovedstaden for at sikre, at der bliver sat skub i de rigtige og mest rentable energibesparelser på Hvidovre Hospital.

’Gratis’ investeringer
Idéen med et ESCO-samarbejde er, at det ikke er bygherrens budget, som belastes i forbindelse med forbedringerne.

Det er derimod ESCO'en (Energy Service Company) - i dette tilfælde Siemens - der betaler regningen for planlægning og gennemførelse af de forskellige energiprojekter. En investering, Siemens får retur som en del af de besparelser, hospitalet vil få på et lavere energiforbrug.

Siemens stiller desuden en garanti for, at besparelserne vil få en størrelse, som kan dække tilbagebetalingen over en aftalt årrække. Hvis dette ikke bliver tilfældet, er det Siemens, som hæfter for den manglende besparelse.

Læs også: Siemens investerer en milliard kroner i dansk vindmølleindustri

ESCO-partnerskabet er således risikofrit for Hvidovre Hospital. Hvis besparelsen derimod bliver større end beskrevet i kontrakten, får Siemens i tilbagebetalingsperioden derimod en del af den ekstra besparelse.

Den anslåede energibesparelse er på omkring 12-15 procent. Selve ombygningsarbejderne starter efter sommeren 2015. 

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere