Kaffeindustrien får sit første globale samarbejde om cirkulær økonomi
Hele kaffebranchen arbejder på højtryk for at imødekomme FN’s verdensmål og fremtidssikre verdens kaffeproduktion. Derfor er Lavazza Foundation nu indgået i et samarbejde med andre aktører om verdens første vidensdelingscenter, der skal fremme cirkulær økonomi i branchen.
Hvis man ønsker en fremtid med kaffe, skal der skrues op for indsatserne ofr en mere bæredygtig produktion.
Det vil nonprofitorganisationen Lavazzo Foundation nu slå et slag for med vidensdelingsnetværket `Center for Circular Economy in Coffee´, der er etableret af samarbejdspartnere i Torino.
Det skriver Fødevarefokus.
Læs også: Hvad skal du se efter, når du køber kaffe?
Netværket er åbent for alle, der beskæftiger sig professionelt med produktion og forarbejdning af kaffe – både kaffebønder, risterier, forskere, organisationer og virksomheder.
Formålet er at forbedre miljømæssig, social, kulturel og økonomisk bæredygtighed i alle led af kaffesystemet ved at dele viden og erfaringer om cirkulær økonomi i forbindelse med kaffeproduktion.
Sammen vil kaffeproducenter, lokalsamfund og eksperter fx dykke ned i innovative løsninger, der kan mindske spild i produktionen og derved reducere miljøpåvirkningen, eller som skal optimere kaffebøndernes udbytte og dermed øge effektiviteten i hele værdikæden.
”I det nye center lægger vi vores indbyrdes konkurrence til side for en stund for at skabe værdifulde tiltag, der har potentiale til at minimere miljøpåvirkning og forbedre indtjeningen for kaffedyrkere og andre interesserenter: Det er en meget god grund til, at alle aktører i forsyningskæden bør slutte sig til gruppen og deltage aktivitet,” siger Mario Cerutti, Lavazza Foundation Secretary og chef for Institutional Relations & Sustainability i Lavazza Group, ifølge Fødevarefokus.
Siden 2004 har Lavazzo Foundation arbejdet med bæredygtig udvikling i de lokale kaffesamfund, som i dag tager udgangspunkt i FN’s verdensmål og er vokset til 33 projekter i 22 lande.
Læs også: Nestlé rangerer øverst i kaffebæredygtighed
”Alle aktører er nødt til at skride til handling, men hvis vi slår os sammen med andre spillere i kaffebranchen, kan vi virkelig gøre en forskel for den cirkulære omstilling. Innovation og samarbejde er nøgleord i vores strategi,” siger Mario Cerutti ifølge Fødevarefokus.
Center for Circular Economy in Coffee er opstået som et samarbejde mellem Lavazza Foundation, Politecnico di Torino, University of Gastronomic Sciences, International Coffee Organization (ICO), International Trade Centre (ITC) and United Nations Industrial Development Organization (UNIDO).
- HCL