30.03.2016  |  Menneskerettigheder

Ny guide kobler menneskerettighederne til FN’s verdensmål

Institut for Menneskerettigheder har udviklet en ny guide, som skal sikre en menneskeretslig tilgang til implementeringen af FN’s nye verdensmål.

FN’s 17 nye verdensmål for bæredygtig udvikling, som blev vedtaget den 25. september 2015, afspejler hver især en eller flere af menneskerettighederne.

Den sammenhæng har ansporet Institut for Menneskerettigheder udviklet en søgbar guide, som skal sikre en menneskeretslig tilgang til implementeringen af verdensmålene. Det skriver globalnyt.dk.

Læs også: FN's retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv

Guiden er tilgængelig her på fem sprog – engelsk, fransk, arabisk, russisk og spansk, og den er bygget op som en database, hvor brugeren kan søge på verdensmål, delmål, menneskerettighedskonventioner eller internationale arbejdsmarkedskonventioner. Desuden er det muligt få redskaber til, hvordan man opfylder den konkrete konvention eller det konkrete mål.

Nyttig viden for mange instanser
En række aktører, heriblandt regeringer, FN-organer, nationale menneskerettighedsinstitutioner, erhvervslivet og NGO’er, kan drage nytte af den nye guide, skriver Institut for Menneskerettigheder på sin hjemmeside.

Også rettighedshavere, som er direkte omfattet af verdensmålene, kan finde nyttig viden gennem guiden.

Læs også: Institut for Menneskerettigheder kritiserer nyt lovforslag

Helt konkret kan guiden blandt andet:

  • Hjælpe stater med at udvikle nationale handlingsplaner til at opfylde verdensmålene, som også lever op til menneskerettighederne
  • Støtte arbejdet med verdensmålene med en juridisk bindende aftale
  • Påvirke implementeringsstrategier og opfølgningsprocesser
  • Opbygge kapacitet hos stater, rettighedshavere, nationale menneskerettighedsinstitutioner, virksomheder og andre, som vil opfylde FN’s verdensmål

Du kan læse mere om guiden her.

-KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere