14.03.2016  |  Samfund

Sainsbury’s dropper massetilbud

Som den første supermarkedskæde i Storbritannien har Sainsbury’s sat sig for at udfase mængdetilbud. Det sker for at imødekomme den stigende opmærksomhed på madspild blandt kunderne.

”Tag tre – betal for to!” Sådan lyder et klassisk supermarkedstilbud i butikker verden over. Problemet er bare, at det ofte får folk til at købe mere, end de måske egentlig har brug for. Og hvis tilbuddet er på madvarer med en forholdsvis kort holdbarhed, så fører det tit til madspild.

Læs også: Danmark følger ikke Frankrigs initiativ til bekæmpelse af madspil

Det er en problematik, der i stigende grad vinder indpas blandt forbrugere mange steder i specielt den vestlige verden i disse år, hvor flere kampagner, tiltag og initiativer søger at tackle udfordringen. Herhjemme førte det konkret til åbningen af overskudsmadmarkedet WeFood på Amager i København for et par uger siden, mens REMA 1000 Danmark har afskaffet mængderabatter i kædens danske butikker, inspireret af foreningen Stop Spild af Mad. 

Også i England er anti-madspildsbevægelsen på vej frem, og det har nu fået supermarkedskæden Sainsbury’s til som den første i Storbritannien at sætte gang i en udfasning af de ellers populære mængdetilbud. Frem mod august i år vil kæden, der driver over 1.200 butikker på de britiske øer, således skrotte 99 procent af sine massetilbud på fødevarer (man afventer kundernes feedback omkring vitaminer og kosttilskud med lang holdbarhed), skriver edie.net.

Spilder dobbelt så meget mad som de tror
”Påpasselig husholdning, en voksende bevidsthed om omkostningerne ved madspild og en mere sundhedsfokuseret livsstil har drevet trenden væk fra mængdekøb og i retning af flere enkeltvarer. Vi har lyttet til vores kunder, og de har fortalt os, at massetilbud ikke er i tråd med deres indkøbsbehov i dag; at de ofte er forvirrende og skaber logistiske udfordringer derhjemme i form af opbevaring af affald”, siger marketing director i Sainsbury's, Sarah Warby, til edie.net.

En nylig undersøgelse fra YouGov bestilt af Sainsbury’s viser, at briterne smider dobbelt så meget mad ud, som de selv tror. En gennemsnitsfamilie på fire mener således selv, at de smider mad ud for omkring £30 om måneden, selvom det reelle tal er £58 (omkring 600 kr.). I alt har organisationen Wrap beregnet, at en britisk husholdning med børn bruger £700 om året på mad, de smider ud.

Læs også: Det emballagefri supermarked kommer til Danmark

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere