09.11.2017  |  Klima, miljø og energi

Bilgiganter navngiver ladenetværk med sænkede ambitioner

Tilbage i januar annoncerede en stribe af verdens største bilfabrikanter, at man ville opbygge et netværk af hurtigladere til elbiler i Europa. Nu får netværket et navn – og færre ladere.

Fælles adgang til tusindvis af højhastighedsladestationer langs de største europæiske trafikkanaler i 2020. Sådan lød ambitionerne, da BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group, der også omfatter Audi og Porsche, i de første dage af 2017 annoncerede deres planer om at skabe ”det mest kraftfulde netværk af ladestationer i Europa”.

Læs også: Elbilens fremtid fortsat usikker i Danmark

Siden har der været forholdsvis stille omkring projektet, indtil sidste uge, hvor de samme parter fortalte om et joint venture, der nu har fået navnet Ionity og skal være et ”paneuropæisk højspændingsladenetværk, der muliggør e-mobilitet for langdistancerejser”, som det hedder.

Grundelementerne er de samme som i januarudmeldingen: en ladekapacitet pr. stander på op til 350 kW, der skal sikre sænket ladetid sammenlignet med de fleste nuværende systemer; ladere baseret på Combined Charging System (CCS)-standarden, der vil gøre hver enkelt lader brand-agnostisk, dvs. brugbar for alle typer elbiler; og en kvik start på udrulningen af de første ladere.

Den afgørende forskel ligger i antallet af ladere, det ’nye’ samarbejde vil skabe. Snakken om tusindvis er således væk, og i stedet er målsætningen nu ca. 400 ladestationer i 2020. I første omgang skal der åbnes 20 stationer inden udgangen af 2017, placeret langs store veje i Norge, Østrig og Tyskland. Mod slutningen af 2018 skal man have over 100 stationer.

Læs også: Hydrogen i den tunge trafik

Mere præcist skal laderne opstilles i intervaller på 120 km, med placeringer udvalgt gennem partnerskaber med tankstationoperatørerne Tank & Rast, Circle K og OMV. Hvorvidt Ionity, der har hovedkvarter i München, vil udbrede netværket til andre lande end de tre nævnte, og i så fald hvilke, melder historien indtil videre ikke noget om.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere