19.05.2016  |  Menneskerettigheder

Bill Gates’ fond donerer halv milliard til kvinders ligestilling

525 millioner kroner. Det beløb vil Microsoft-grundlæggeren Bill Gates’ fond lægge i arbejdet med at fremme kvinders ligestilling.

”Jeg vil i dag annoncere, at vores fond donerer 80 millioner dollar til arbejdet med at dække manglen på data om kvinder og til at tilføre nye data”.

Sådan lød det fra Melinda Gates på den internationale Women Deliver-konference, som i disse dage afholdes i Bella Center i København.

Læs også: Udenrigsminister: Erhverslivet skal arbejde for ligestilling i verden

Melinda Gates står sammen med sin mand, Microsoft-grundlæggeren Bill Gates, bag fonden Bill & Melinda Gates Foundation, hvorfra donationen på de 80 millioner dollar kommer. Det svarer til 525 millioner kroner – lidt over en halv milliard.

Pengene skal gå til at indsamle data og viden om kvinder over hele verden. På den måde er det nemmere at investere fornuftigt ud fra viden om, hvor behovet for pengene er størst. Det skriver Berlingske Business.

Læs også: Indisike kvinder syr sig til selvtillid

”Som samfund er vi nødt til at vide, hvad der tæller. I dag er kvinderne undervurderet, og det kommer vi til at ændre”, lyder det fra Melinda Gates.

Women Deliver, der er stablet på benene af organisationen af samme navn, slog dørene op mandag den 16. maj og er den største konference om kvinders rettigheder, sundhed og vilkår nogensinde.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere