I fokus: cirkulær økonomi 2022
Hvad er status på cirkulær økonomi i Danmark i 2022? Hvad kan vi fejre, hvad skal vi ægre os over og hvor skal vi virkelig se at komme i gang? Eksperter og praktikere byder ind med erfaringer, holdninger og eksempler.
04.04.2022CSR.dk
"Vi skal over i nogle andre industrier end affald for at få innovationshøjde"
Cirkulær økonomi hænger i Danmark fast i affaldssektoren, og det er en skam. For det må og skal være en erhvervsagenda, hvor en søgen efter materialer skaber den nødvendige efterspørgsel og innovation. Og resten af verden er i gang. Det fortæller Ditte Lysgaard Vind fra Lendager Group.
28.03.2022CSR.dk
"Et velfungerende marked for cirkulære løsninger og produkter"
Der er kommet bedre rammer for at skabe værdi ud af affald, men det svære at at ændre mindset. Fokus på datadeling og digitalisering sammen med cirkulær økonomi kan give gode kort på hånden. Det siger Markus Bjerre fra Erhvervsstyrelsen til CSR.dk
28.03.2022CSR.dk
"Vi skal opbygge en stærk grøn genanvendelsessektor"
Der er gode takter mange steder, men vi skal reducere affaldsmængderne og have implementeret flere af de politisk vedtagne planer. Og så er koblingen mellem cirkulær forretning og digitalisering værd at holde øje med. Det fortæller Iben Kinch Sohn, som er fagleder på cirkulær økonomi hos Dansk Industri.
28.03.2022CSR.dk
"Vi skal have fat i design- og produktionsleddet"
Skal man bevare optimismen i forhold til cirkulær økonomi, skal man kigge på virksomhedernes arbejde. For som land er der ikke meget at råbe hurra for. Vugge til Vugges direktør, Annette Hastrup, giver sit bud på, hvor cirkulær økonomi står i Danmark i 2022.
28.03.2022DAKOFA
Sponseret
På vejen mod reel genanvendelse af tekstiler i et cirkulært system
Genanvendelse af tekstiler er stadig i sin spæde opstart, men bl.a. øget samarbejde, koordinering og informationsudveksling på tværs af hele værdikæden samt øget finansiering og designkrav kan være med til at skubbe på udviklingen.
28.03.2022DAKOFA
Sponseret
Hvor cirkulær er den genanvendelige plastflaske?
At genanvende plastikflasker bestående af materialet PET (det mest alment genanvendelige plastmateriale, som bl.a. den klassiske sodavandsflaske er lavet af) burde være relativt simpelt at sætte i et cirkulært system. Men det korte svar på spørgsmålet er, at kun 17 pct. af den PET der blev sat på markedet som (drikkevare)flasker i 2020, blev brugt til nye flasker. Det mere komplekse svar er, at det kan blive svært opretholde en høj andel genanvendt PET (rPET) i flaske-kredsløbet, fordi materialet ’lækkes’ til andre anvendelser.
28.03.2022DAKOFA
Sponseret
Hvilke indgreb kan øge indsamlingen af plast til genanvendelse – England har et bud
Fra 1. april 2022 skal virksomheder, der fremstiller eller importerer mindst 10 ton plastemballage indenfor en periode på 12 måneder, betale en afgift på £200 pr. ton. Afgiften gælder ikke for plastemballage, der indeholder mindst 30 pct. genanvendt plast, eller emballage der, målt i vægt, ikke overvejende er plast. Emballagen bør naturligvis kun indeholde genanvendt plast, hvis det er tilladt i henhold til fødevaresikkerhed og øvrige regler.
28.03.2022CABI
Sponseret
Grøn omstilling og cirkulær økonomi skaber nye jobmuligheder
I mange brancher løser faglærte en række opgaver, der sagtens kunne løses af ufaglærte uden mange linjer på CV’et. Specielt inden for den grønne omstilling og den cirkulære økonomi findes der lige nu en del jobåbninger for ufaglærte. Men opgaverne finder ikke selv vej til denne gruppe. Det kræver, at virksomhederne genovervejer deres opgaveopløsning.
28.03.2022Elis Danmark A/S
Sponseret
Elis er på en bæredygtig rejse mod en fremtid med cirkulære tekstiler og ressourceforbrug
Danmarks førende tekstilservicevirksomhed Elis’ (tidl. Berendsen) tager et stort ansvar for at drive en cirkulær forretning – så både Elis og landets virksomheder kan nedbringe forbruget af tekstiler og naturressourcer.
28.03.2022Elis Danmark A/S
Sponseret
Elis’ kasserede tekstiler får nyt liv i vintage-inspirerede kjoler og via forskning
Elis’ (tidl. Berendsen) ambition er at genanvende 100 % af virksomhedens tekstiler i 2030. Derfor engagerer Elis sig i ny forskning og danner partnerskaber med tøjdesignere som Muttilove og Hjelt, der upcycler Elis’ kasserede tekstiler.
Se flere temaer
Se alleHold dig opdateret med CSR.dk
Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.
Udgiver
Copyright 2023