10.02.2015  |  Klima, miljø og energi

Kasserede fødevarer bliver til biogas

En ny opfindelse betyder, at 50.000 tons madaffald fra 1.500 dagligvarebutikker kan genanvendes til biogas.

Opfindelsen af en maskine, der kan skille det organiske affald fra emballagen, betyder, at supermarkedernes madaffald fremover kan genanvendes til biogas.

Læs også: Døgn-Netto giver overskudsmad til udsatte borgere

Det er den fynske virksomhed N.C. Miljø, der har opfundet maskinen, der hverken bruger opvarmning, trykkogning, enzymer eller anden forbehandling i processen.   

Den nye teknologi betyder, at virksomheden Miljølogistik har indgået en aftale med Coop-koncernen og Netto-kæden om genanvende 50.000 tons madaffald fra 1.500 dagligvarebutikker.  

”Det er i høj grad en god dag for miljøet og økonomien. Det landsdækkende koncept er så unikt og nyskabende, at vi er på vej med flere nye aftaler med andre store aktører”, siger Massimo Forti, som er administrerende direktør i Miljølogistik.

Udover at gavne miljøet er aftalen også økonomisk fordelagtig for supermarkederne, da det er langt billigere at genanvende affaldet end at køre det til forbrænding.

Læs også: Dong og Envo indgår aftale om bionaturgas

Aftalen er det første landsdækkende indsamlingskoncept for organisk affald og bidrager således til, at regeringens målsætning om at genanvende 60 procent af det organiske affald fra servicesektoren i 2018, kan nås.  

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere