Nyt studie udpeger fordelene ved økologisk landbrug
Et økologisk landbrug giver mere profit og skaber sundere afgrøder. Samtidig kan det være løsningen i en tid med befolkningstilvækst, klimaforandringer og miljøforringelser. Det er konklusionerne i en ny undersøgelse fra Washington State University.
I en artikel publiceret på The Guardians hjemmeside beskriver professor i jordvidenskab og jordbrugsproduktion fra Washington State University, John Reganold, de konklusioner, som han i et nyt studie om økologisk landbrug er kommet frem til.
I studiet ’Organic Agriculture in the 21st Century’ har John Reganold, i samarbejde med den ph.d.-studerende Jonathan Watcher, taget udgangspunkt i 40 års videnskab og videnskabelige undersøgelser på området.
Læs også: Reducering af madspild giver rum til mere økologi
Herudfra konkluderer studiet blandt andet, at økologisk landbrug kun dækker lidt over én procent af det samlede, globale landbrug, hvilket gør det til en forholdsvis uudnyttet ressource.
Studiet påpeger ligeledes fordelene ved at udnytte det økologiske landbrug i en tid, hvor kurven for den globale befolkningstilvækst kun er opadgående, hvor klimaet forandrer sig, og hvor miljøet forværres.
Flere fordele ved økologisk landbrug
Ifølge professor John Reganold er økologisk landbrug mere rentabelt og miljøvenligt på trods af, at udbyttet af de økologiske landbrugssystemer er 10 til 20 procent lavere end ved konventionelt landbrug.
”Desuden leverer økologisk landbrug lige så mange eller flere nærende fødevarer, som indeholder færre eller ingen pesticider, mens det også medfører større, sociale fordele end ved de konventionelle landbrug”, skriver John Reganold i artiklen.
Øko-landbruget skaber endvidere mindre jord- og vandforurening, mens det fører til et lavt udslip af drivhusgasser og er mere energieffektivt. Ligeledes er det også forbundet med større biodiversitet af blandt andet planter, dyr og insekter, konkluderer studiet.
Læs også: Danone køber sig mere økologisk
Landmænd, som vælger de økologiske landbrugssystemer, kan opnå en højere profit, da forbrugerne ifølge studiet er villige til at betale mere for fødevarerne. Landmændene vil endvidere ikke være udsat for pesticider og andre kemikaler.
Du kan læse den fulde artikel på The Guardians hjemmeside her.
- KLZ