31.03.2017  |  Klima, miljø og energi

Efter Greenpeace-demonstration: Samsung genbruger Galaxy Note 7

Hos mobilgiganten Samsung har man valgt at lytte til Greenpeace - derfor har virksomheden nu planer om at genbruge de i alt 4,3 millioner Galaxy Note 7 telefoner, der blev tilbagekaldt sidste år.

Hos den globale miljøorganisation Greenpeace er man tilfreds med Samsungs beslutning om at genbruge deres Galaxy Note 7 smartphones. Beslutningen kommer umiddelbart efter, at spanske Greenpeace-aktivister demonstrerede i forbindelse med Samsungs pressekonference ved Mobile World Congress i Barcelona i februar.

"Folk over hele verden har underskrevet begæringer, skrevet e-mails til Samsungs CEO og demonstreret i byer rundt om i verden - og nu har Samsung reageret. Det er et skridt i retningen mod at tænke anderledes i forhold til den måde, vi producerer og bortskaffer elektronik", siger Jude Lee, der er global senior campaigner hos Greenpeace Østasien.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Greenpeace: Samsung bør genanvende 4,3 millioner mobiltelefoner

Samsung har i en offentlig erklæring - i forbindelse med lanceringen d. 29. marts af deres første telefon siden den uheldsramte Galaxy Note 7 - meddelt, at de fremadrettet vil renovere og sælge tilbagekaldte telefoner, og at virksomheden vil behandle komponenterne derfra på miljømæssig vis. Derudover fortalte it-giganten, at den vil deltage i en ny undersøgelse, der bliver foretaget af The European Union, der har til formål at udvikle en ny og miljøvenlig teknologi til at genbruge telefoner.

Ifølge en FN-rapport i 2014 vil affaldsmængderne fra små it-produkter som mobiltelefoner og pc’er stige globalt til 50 millioner tons eller derover om året i 2017.

Forventer at Samsung holder sit løfte
Hos Greenpeace i Østasien håber man på, at Samsung hurtigst muligt vil offentliggøre en detaljeret tidsplan over, hvornår virksomheden vil gennemføre de løfter, de offentliggjorde den 29. marts:

”Samsung og andre it-virksomheder som Apple bør fremstille telefoner, der er nemme at reparere, renovere og opgradere,” siger Lee.

Læs også: Ny rapport om nettets grønne helte og sorte skurke

I den kommende måned har Greenpeace i Østasien planer om et yderligere fokus på den teknologiske sektor, hvor organisationen bl.a. vil have virksomheder til at genoverveje deres indvirkning på Jorden. Sammen med Samsung vil i alt 14 it-virksomheder blive kontaktet i forbindelse med information om telefoners genanvendelighed til kunderne.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere