Ovenpå coronakrisen prioriterer erhvervslivet igen den grønne dagsorden
Hvor halvdelen af bæredygtighedseksperter sidste år forventede en nedprioritering af klimaindsatsen i det kommende årti på grund af coronapandemien, er det tal nu faldet til hver fjerde, viser en ny analyse fra GlobeScan og SustainAbility Institute by ERM.
I deres 2021 Sustainability Leaders Survey undersøger GlobeScan og the SustainAbility Institute by ERM, hvad coronakrisen betyder for miljømæssig og social bæredygtig udvikling. I undersøgelsen deltager godt 700 bæredygtighedseksperter fra mere end 70 lande, og blandt dem mener kun hver fjerde at corona vil føre til en nedprioritering af klimaindsatsen indenfor de næste ti år. Det er en halvering i forhold til sidste år, skriver Sustainable Brands.
Samtidig siger en tredjedel af dem, som arbejder med bæredygtighed nu, at coronakrisen ligefrem kan trække opmærksomhed på miljøproblematikker.
”Endnu en gang viser denne undersøgelse blandt bæredygtighedseksperter verden rundt, at vi har travlt, når det kommer til klimaforandringer. Men i forhold til sidste år giver den os også håb for at bæredygtighed vil blive prioriteret”, siger CEO for GlobeScan Chris Coulter.
Læs også: Regeringens handlingsplan er snarere en opsummering end en decideret strategi
Samtidig understreger eksperterne det øgede pres, som coronakrisen har lagt på sociale udfordringer som adgang til vand og mad og diskrimination. Fire ud af ti eksperter i undersøgelsen mener, at corona vil føre til øget fattigdom globalt.
”Det vi ser sker som resultat af pandemien, er en tredobbelt bæredygtighedskrise skabt af både sociale, økonomiske og miljømæssige udfordringer. Ingen af dem kan håndteres isoleret set, hvilket betyder, at organisationer skal lægge mere omfattende bæredygtighedsstrategier og integrere dem i deres forretningsmodel. Førende virksomheder skal vise vejen frem i handlingens årti”, afslutter Mark Lee, der er direktør ved SustainAbility Institute by ERM.
- KCP