27.04.2016  |  Klima, miljø og energi

Danskerne spiser allerede mere kylling og mindre kød

Med eller uden afgift på kød er forbrugerne allerede i gang med at skære i kødforbruget. Det handler dog mere om sundhed end klima.

Næsten hver tredje dansker spiser mindre kød, end de gjorde for et år siden, viser en ny undersøgelse, som Kundepanelet har foretaget for Dansk Handelsblad.

Det er især okse- og svinekød, forbrugerne har skåret ned på. Henholdsvis 28 og 31 pct. svarer, at de køber mindre okse- og svinekød end for et år siden. Til gengæld køber de tilsvarende mere kylling og fisk. Her svarer 30 pct., at de køber mere kylling, imens 34 pct. køber mere fisk.

Sundhed og dyrevelfærd
Svarene understøttes af faktiske tal for forskellige kødtypers markedsandele. Svinekød er siden 2013 gået fra at have en markedsandel på 39,1 pct. til 35,9 pct. i 2015. I samme periode er kød fra fjerkræ gået fra en markedsandel på 22,4 pct. til 23,5 pct., skriver Handelsbladet

Læs også: Skal danskerne til at betale afgift på oksekød?

Både COOP, Rema 1000 og Dansk Supermarkeds chefer for kød bakker op om denne tendens. De peger på en stigende interesse for sundhed og dyrevelfærd som de primære drivkræfter af det stigende salg af fjerkræ.

Danskerne er enige
Det er samme svar man får af danskerne, når man spørger dem selv. Dansk Handelsblad referer således til Fødevareanalysen 2015 fra Landbrug og Fødevarer, hvor deltagerne er blevet spurgt, hvilke fødevarer, de anser som særligt sunde.

Hele 69 pct. svarer, at de oplever kylling som en særligt sund fødevare. Dermed overgår kylling både svine- og oksekød, der lander på henholdsvis 25 og 14 pct., når det kommer til sundhedsopfattelsen af de enkelte kødtyper. Og i Dansk Handelsblads undersøgelse mener kun tre procent af deltagerne at dyrevelfærd ingen betydning har. 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere