10.03.2021 | Strategi & ledelse
Kurser og opkvalificering af bestyrelsesmedlemmer skal sikre den bæredygtige forretning til tiden
Indhold fra partner Hvad er dette?
Bæredygtighed er for alvor blevet tidens tema i bestyrelseslokalerne. Hvis man vil sikre sin forretning mod fremtiden og følge med tiden, kræver det, at man forstår den bæredygtige omstilling, som finder sted lige nu. Derfor er det vigtigt, at søge viden.
Som bestyrelsesmedlem er det vigtigt at kunne tænke visionært, fremadrettet og klogt for sin virksomhed. Dette kræver, at man har fingeren på pulsen i forhold til hvad der rører sig i tiden. Og for tiden er tidens store udfordring for alle virksomheder og deres bestyrelser, hvordan man skal omstille sin forretning i forhold til tidens store tema – bæredygtighed.
Bæredygtighed er kommet på dagsordenen blandt bestyrelser og direktioner. Da det er et tema, som favner bredt, er det en stor nødvendighed, at bestyrelsesmedlemmer har en bred viden om bæredygtighed for at kunne træffe de rigtige beslutninger for virksomheden.
”Når jeg rådgiver virksomheder om bæredygtighed, oplever jeg i ofte, at de har været famlende i et godt stykke tid i forhold til, hvordan de skulle gribe den grønne omstilling an” fortæller Astrid Carl, Green Moves, ”men når jeg får dem klædt på i forhold til begreberne og hvordan de forskellige dele af grøn omstilling hænger sammen, føler de sig på sikker grund. Det varer lige indtil jeg begynder at vise dem de indbyggede dilemmaer og at der ikke er facitter på ret meget. Så forstår de, at de skal forstå og ikke lære udenad”.
At have en god viden om emnet er essentielt for at få succes med den grønne omstilling og dens mange facetter. F.eks. følgende kendte problemstillinger:
- Hvad går cirkulær økonomi ud på, og hvordan tænker og arbejder vi cirkulært på strategisk niveau og på produktplan?
- Hvordan arbejder vi med FNs 17 verdensmål og hvilke af dem er mest relevante for os?
- Hvordan håndterer vi indbyrdes modstridende mulige løsninger på bæredygtighedsproblematikker?
- Hvordan sikrer vi os mod shitstorms, og hvordan markedsfører vi vores bæredygtighedskommunikation i forhold til Forbrugerombudsmandens retningslinjer?
- Hvordan dokumenter vi vores fremdrift? Hvilke certificeringer findes der?
Mange af disse problematikker er vigtigst i driften af virksomheden, men de rækker alligevel ind i bestyrelseslokalet, fordi de i bund og grund er baseret på en strategisk beslutning om, hvor virksomheden skal positionere sig i det bæredygtige fremtidsmarked. Dette gælder i særlig grad fordi selve forretningsmodellen kan komme i spil under den grønne omstilling.
Dette har Green Moves taget konsekvensen af og lancerer derfor nu forskellige kurser for bestyrelsesmedlemmer og virksomheder, som vil opkvalificere det enkelte bestyrelsesmedlem til at kunne træffe strategiske beslutninger om bæredygtighed i et forretningsorienteret perspektiv. At opkvalificere sin viden om bæredygtighed sikrer nemlig god governance i virksomheden.
”Ved at deltage i kurser om bæredygtighed får du som bestyrelsesmedlem en kvalificeret viden og en tryghed i stoffet. Du giver dermed dig selv de bedste forudsætninger til at træffe strategiske beslutninger om bæredygtighed”, udtaler facilitator og bæredygtighedskonsulent, Astrid Carl, Green Moves.
Viden gennem kurser giver grobund for bæredygtige beslutninger inden for bæredygtighed
Er du bestyrelsesmedlem og ønsker at opkvalificere din profil inden for bæredygtighed, har du mulighed for via linket at læse om de tre kurser: https://greenmoves.dk/vi-tilbyder/kursusoversigt/
Denne artikel er en del af temaet I fokus: cirkulær økonomi 2021
Klima, miljø og energi

Bæredygtighed er et krav til bestyrelser
Bæredygtighed er rykket ind i bestyrelseslokalerne, og det er kommet for at blive. For at sikre den langsigtede strategi oplever flere og flere nødvendigheden af, at det enkelte bestyrelsesmedlem ejer kompetencer inden for bæredygtighed.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Gør det nemt at affaldssortere effektivt i virksomheden
Synes du også det er bøvlet at sortere dit erhvervsaffald rigtigt? Læs med her, for Dansk Roadshow og AffaldVarme Aarhus har knækket koden til at gøre det nemt og effektivt og deler gerne den gode idé.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Arbejd cirkulært ved at forlænge dit produkts levetid
Når I som virksomhed gerne vil arbejde cirkulært, kan I sætte ind forskellige steder i værdikæden. Den mest bæredygtige løsning er at producere og indkøbe langtidsholdbare produkter. Her spiller vedligeholdelse og levetidsforlængelse en stor rolle.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

En cirkulær madkultur skal revolutionere fødevarebranchen og dens vaner
Arbejder du inden for fødevarebranchen? Så skal du tænke cirkulært. Hele madkæden skal designes, så restaffald kan udnyttes på kreativ vis. Få blandt andet et eksempel på, hvordan vegetabilsk restaffald kan blive til animalsk protein med høj ernæring.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Hvad er grundprincipperne i cirkulær økonomi?
Når en virksomhed vil arbejde med cirkulær økonomi, er det godt at kende principperne, der ligger til grund. Sådan bliver det nemmere at gå fra en lineær til en cirkulær forretningsmodel. Du kan her læse om hvordan produkters livscyklus kan forbedres.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Hvad koster det at spare 1 ton CO2-udledning?
Lad os slå det fast med det samme: der er ofte en betydelig økonomisk gevinst ved at spare på CO2 udledningen.
Indhold fra partner